Торта Цитрус

Пламена ТодороваПламена Тодорова
Чирак
28141115105
Торта Цитрус
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10
"Броят на свещичките няма значение, важно е само тортата да се услади на всички, а тази гарантирано ще се хареса"

Необходими Продукти

  • Продукти за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • галета - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • Продукти за крема
  • крем - 2 бр. Оле на Доктор Йоткер
  • прясно мляко - 700 мл
  • Сиропиране на блата
  • сок - от половин компот круши или друг плод
  • Украса
  • мандарини - 4 бр.
  • банани - 2 бр.
  • кокосови стърготини
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

Разбийте яйцата със захарта и ванилията, докато се разтвори захарта. После постепенно добавяйте брашното до еднородна смес. После добавете и галетата разбъркате отново.

Вземете кръгла форма за печене с подвижен ринг. Намажете с олио и набрашнете за по-лесно изваждане. Изсипете сместа за блата и печете на 180 градуса. Пробвайте с клечка, ако няма тесто по нея блатът е готов (около 30 минути).

Приготвяне на крема:

В купа сложете млякото (студено) и добавете двете пакетчета с крем и разбийте с миксер до сгъстяване на крема.

Сглобяване на тортата:

Извадете блата след като е изстинал. Изстиналият блат срежете на две с остър нож. Стоплете сока от компота леко и с половината сиропирайте долната част на блата. Намажете с крем и наредете нарязаните на колелца банан.

Сложете другата част от блата отгоре. Отново сиропирайте. Намажете цялата торта с останалия крем. Натупайте тортата отстрани с кокосови стърготини. Отгоре украсете с парченца мандарина и захарните пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: