Селски хляб с бяло брашно

21/01/2017
ivencetooo_91@mail.bgот ivencetooo_91@mail.bgНовак
"Когато искаш най-доброто от селската кухня, но в модерен вариант "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 400 мл. хладка
  • брашно - около 900 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава и се прави кладенче в него. Маята се слага във водата и се добавя малко захар, за да се активира по-бързо.

Изсипва се разтворената мая в брашното и се добавя олиото и солта. Замесва се тестото, като постепенно взимате от брашното. Тестото трябва да се получи меко, еластично и не лепнещо. Оставете го да втасва повече време около 45 - 50 минути.

Оставете тестото да нарасне до утрояване на обема си, след това го разделете на 3 равни къса, от който оформете хляб. Направете го във формата на дебели франзели, поставете в тава посипана само с брашно или с хартия за печене.

След като сте сложили оформеното тесто в тавата поръсете с малко брашно отгоре и с нож направите няколко не дълбоки диагонални разреза.

Покрийте с кърпа и оставете още веднъж да втасва за 20 минути. Печете селски хляб в предварително загряна фурна на 180 градуса без вентилатор 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите