Баница с картофи и кайма

12/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"След такава вкусна баница, не можем да си помислим за друга храна поне 2 часа "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 736
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес, немазна
  • кори - 1 пакет фини за баница
  • риган - 1 ч. л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 5 глава, може и праз
  • картофи - 4 - 5 броя, сварени
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко от маслото и запържете нарязания на полумесеци лук или накълцания праз. Добавете каймата и запържете и нея, докато остане само на мазнина.

Предварително нарежете сварени картофи на ситни кубчета и ги добавете към каймата и лука. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и риган.

Вземайте по 2-3 кори, като намазвате всяка с масло. Подреждайте ги една върху друга и върху третата разпределете от плънката. Завивайте на руло и подреждайте в намазнена тава.

Разбийте яйцата с малко вода и полейте навитата баница. Сложете да се пече в загряна фурна на около 180 градуса до приятен загар.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар