Вълчи тутманик

21/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Тутманиците са страхотни за закуска, но този вълчи тутманик може спокойно да замести дори вечерята "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 600
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 40 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 300 мл хладка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • за плънката
  • лук - 3 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кайма - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса.

Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня се слагат червеният пипер, черният пипер, сол, чубрица и кимион.

Втасалото тесто се разточва на кора и изстиналата плънка се изсипва върху кората.

Навива се на руло и се нарязва на парчета с ширина 4-5 см. Подреждат се със среза нагоре в намазнена тава. Отгоре се намазват с разбит жълтък.

Пече се на умерена фурна за 30-40 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар