Вълчи тутманик

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Вълчи тутманик
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тутманиците са страхотни за закуска, но този вълчи тутманик може спокойно да замести дори вечерята"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 40 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 300 мл хладка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • за плънката
  • лук - 3 глави
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • кайма - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса.

Лукът се запържва в олиото, прибавя се каймата и се задушава. Преди да се свали от огъня се слагат червеният пипер, черният пипер, сол, чубрица и кимион.

Втасалото тесто се разточва на кора и изстиналата плънка се изсипва върху кората.

Навива се на руло и се нарязва на парчета с ширина 4-5 см. Подреждат се със среза нагоре в намазнена тава. Отгоре се намазват с разбит жълтък.

Пече се на умерена фурна за 30-40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: