Кисело зеле с праз и телешки опашки

21/01/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач105379202
"Дайте ни една зелки и една телешка опашка да видите каква вкусна гозба ще ви спретнем за нула време "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо467
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1.5 кг
  • праз - 1 стрък
  • телешка опашка - 1 бр.
  • вода - 1 литър хладка
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л
  • масло - 2 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре телешката опашка и нарязваме на парчета. Слагаме ги в тенджера с олиото да се запържат хубаво от двете страни.

Нарязваме праз лука на шайби и го прибавяме към опашките. Оставяме да се запържат добре.

Нарязваме си зелката и заедно със сока, който е пуснала го прибавяме към опашките и праз лука. Добавяме червения пипер, черния пипер, маслото и чесън настърган на ситно ренде.

Доливаме хладката вода и оставяме да ври до сваряване на опашките и зелето.

Овкусяваме със сол. Готовото кисело зеле може да поднесете със стерилизирани чушки "козирог". Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар