Чорба от свински език

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Чорба от свински език1 / 2
12/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г свински език
  • оцет - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1/2 корен
  • пащърнак - 1 корен среден
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 1 брой
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре езика и го сложете да се свари добре с 2 л вода. Щом е готов, извадете, обелете го и го нарежете на малки парченца.

Прецедете бульона и отново го върнете в тенджерата заедно с езика на котлона. Добавете 1 с.л. оцет и нарязаните ситно зеленчуци.

Оставете да къкри за 30 минути и накрая овкусете с подправките. Свалете тенджерата от котлона и застройте с разбитото със сметаната яйце.

Прибавете накълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка: