Пилешка яхния със зеленчуци на фурна

22/01/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"След всички тежки и сложни манджи душата ни беше зажадняла за една такава вкусна пилешка яхния "
Приготвяне30 мин.
Готвене110 мин.
Общо140 мин.
Порции4–6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 600 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2–3 скилидки
  • брашно –1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2–3 с.л. от консерва
  • грах –1 консерва
  • картофи - 6 бр.
  • олио - 7–8 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л.зеленчукова пикантина
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • вода - 1 литър
  • сол

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото филе и го нарежете на едри парчета. Сложете ги в тавичка и ги поръсете със зеленчукова пикантина или каквато подправка обичате. Добавете 2–3 с.л.олио и около 500 мл вода.

Сложете тавичката във фурната за около 60 минути на 200 градуса. През това време обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета.

Почистете лука, чесъна и морковите, измийте ги и ги нарежете на дребни парчета.

В тиган сгорещете 3–4 с.л.олио и добавете лука и чесъна. Задушавайте 1–2 минути и прибавете брашното, морковите и доматите. След 2–3 минути прибавете отцедения от водата грах и нарязаните картофи.

Поръсете с червен пипер, добавете дафинов лист и сол на вкус. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тавичката при пилешкото филе.

Разпределете равномерно и добавете още около 500 мл топла вода. Върнете тавичката обратно във фурната и гответе още около 45–50 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар