Моята Торта Рафаело

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Моята Торта Рафаело1 / 7
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Това е МОЯТА торта Рафаело, което значи веднага да си приберете вилиците от нея! Но може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 160 г
  • ванилия - 2 бр.
  • За крема
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено
  • масло - 125 г меко
  • кокосови стърготини - 100 г
  • За напояване на блатовете
  • прясно мляко - 200 мл
  • сироп - от консерва ананас
  • За украса
  • сладкарска сметана - 150 мл за разбиване
  • кокосови стърготини - 100 бг
  • бонбони - 12 бр. Рафаело
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг, а след това разбиваме жълтъците със захарта до пълно разтваряне на захарта. Внимателно разбъркваме двете смеси като внимаваме да запазим обема на белтъците с помощта на дървена лопатка.

Постепенно прибавяме на порции и брашното в сместа като продължаваме да разбъркваме до получаването на хубава еднородна смес. Разпределяме в две предварително намазани, застлани с хартия за печене тавички с диаметър около 25 см. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност.

През това време започваме с приготвянето на крема. Разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме кокосовите стърготини.

Оставяме крема за 15 минути в хладилника докато стегне леко и е лесен за нанасяне върху тортата. Готовите блатове изваждаме от фурната и оставяме да се охладят напълно, след това ги разрязваме напречно с помощта на конец или остър нож, получавайки четири тънки равномерни блата.

Сглобяването на тортата започва с напояването на единия блат със затоплено прясно мляко. Аз добавям и сиропа от консерва ананас за по-хубав тропически вкус. След това разпределяме от крема. Разпредете всички съставки така докрай като запазите малка част от крема, която да смесите с разбитата сметана.

С тази по-лека и пухкава глазура намазваме отгоре тортата накрая и отстрани и след това я поръсваме с още кокосови стърготини. Украсяваме с бонбоните Рафаело и оставяме в хладилника за около 30 минути, след което тортата е готова за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
04.06.2018 15:13