Сиропирани розички

12/03/2012
"Нежни сиропирани розички, които изглеждат толкова добре, че почти ще ви стане жал да ги изядете, почти ... "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 870
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За розите
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • яйца - 1 броя
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - 6 - 7 ч.ч.
  • боя - сладкарска
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - настъргана лимонова кора, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло се разбърква добре с олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и капки сладкарска боя, ако искате розите да са оцветени. Може и без боя. Накрая добавете брашното, бакпулвера, ванилията и омесете тестото.

Разделете го на 2 равни части, всяка разточете тънко с дебелина около 3-4 мм и с чашка изрежете еднакви кръгове. Подреждайте 4-5 кръгчета в редичка, като леко застъпвате краищата им и притискате там, където се застъпват.

Навийте ги на руло изрежете по средата и дооформете получените рози. Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пекат на 160-170 градуса около 20-25 минути, докато розичките се зачервят.

От водата и захарта направете сиропа и изпечените топли розички потопете в студения сироп. Оставете да престоят преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Аз
Аз
28.08.2015 13:02
6-7 чаени чаши брашно не е ли твърде много?
0
0
Камелия
Камелия
05.01.2014 23:14
Розичките на снимката не са от тесто, а ябълки. Дано поне рецептата да е точна.
0
0
Yovi
Yovi
26.02.2013 23:19
Ужасни са.НЕ ГИ ПРАВЕТЕ !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв