Пикантно свинско с кисело зеле

22/01/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Пикантни импровизации с пилешко месце и кисело зеле - ето от това имаме нужда днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 588
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 - 400 г (или свински кокали)
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • олио - или свинска мас
  • лют червен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се месото и се нарязва на парчета. Поставят се в тенджера с мазнината и се запържват, след което се прибавя накълцаното на ситно кисело зеле, което да покрие добре месото и то да е в зелева прегръдка.

Налива се от зелевия сок и тенджерата се захлупва. Оставяме за ври без да разбъркваме често. Разбира се, от време на време трябва да се гледа дали не е изврял зелевият сок.

Ако той е много солен и кисел се прибавя малко вода, за да не стане много кисело и солено яденето. Когато зелето и месото са уврели достатъчно, се прибавя сладкият червен пипер. Трябва само да клокне и се сваля от огъня.

Аз предпочитам яденето да е много горещо и преди консумация посипвам лют червен пипер, но не ситно смлян, а счукан, да му се виждат семенцата.

Мазнината, която се използва е според предпочитанието, защото ако не ядете свинска мас, няма защо да я използвате. Всичко е импровизация на място, както и количеството продукти.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!