Вита баница с праз и сирене

22/01/2017
"Вадете праза и не се ослушвайте, щом ще правим баница, да я направим както трябва "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 571
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката, като празът се нарязва на не много едри парчета,
заедно със зелената част.

След това се поставя в тиган на котлона и с 3-4 с.л. олио се запържва до полуготовност.

Маха се от котлона и се добавят киселото мляко, сиренето и две от яйцата. Сместа се разбърква внимателно, за да не се стопи сиренето. Така плънката е готова за употреба.

Корите се отварят от пакета и на всяка се ръси по 3-4 с.л. от сместа - или навсякъде, или само в долния край на кората.

Внимателно се прехлупват двата дълги края на кората към средата и след това
се навива руло. Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата /30 см/.

Всяко следващо руло направено по същия начин се навива около първото.

Когато корите са навити се поливат с 2 разбити яйца в 100мл вода и 1-2 ч.л олио.

Баницата се изпича в умерена фурна /180градуса/ за около40 минути до приятен загар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар