Погача Слънце

22/01/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaЧирак
"Когато на трапезата сложите такава погача, няма значение какво друго сте сготвили "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 070
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното три пъти. Отделяме 5 с. л. настрани в купичка за доомесване, ако е необходимо. Затопляме прясното мляко, в което разтваряме 3 с. л. от брашното, захарта и маята. Покриваме купичката с чиста кърпа докато шупне хубаво.

През това време към брашното, в което сме направили кладенче, прибавяме останалите продукти и накрая добавяме шупналата мая. Омесваме меко и еластично тесто.

Поставяме го в дълбока купа, покриваме със стреч фолио и поставяме на топло да втаса и да удвои обема си. Готовото тесто разделяме на четири еднакви топки и една по-малка, която оцветявам със сладкарска розова боя.

Разточваме първата кора с големината на тавата, в която ще печем питката, намазваме с меко масло и върху нея втората, мажем с масло и отгоре третата, без масло. Разрязваме трите кори на осем равни части от средата към края, като оставяме два пръста накрая неразрязано.

Обръщаме получените триъгълници към края на тавата. След това разточваме розовата кора, разрязвам със специално валяче, поставям получената мрежа върху четвъртата топка от тестото и поставяме в средата на питката. Изрязваме сърчицата и поставяме и тях.

Слагаме готовата питка на топло да втаса, мажем с разбитите жълтъци и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар