Невероятни домашни хлебчета

22/01/2017
"Мислите ли, че който и да е хляб може да се мери с тези изключителни домашни хлебчета с хрупкава коричка?"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 152
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото трябва да е леко топло, а не горещо. Изсипва се в дълбока купа. Към него се прибавя натрошената мая и захарта. Сместа се разбърква хубаво. Бърка се докато сместа стане еднородна.

След това се прибавя солта, водата и яйцата /като един жълтък се оставя за помазването/. Разбърква се хубаво. Добавя се също и кравето масло, което трябва да е размекнато на стайна температура. Отново се разбърква. Брашното се пресява. След това се прибавя постепенно към сместа. Замесва се меко тесто.

Полученото тесто се оставя да втаса на топло и трябва да е завито. Тестото втасва за около 20-30 минути. След като тестото е готово се приготвят хлебчетата. Те се приготвят, като от тестото се откъсва малко и върху набрашнен плот му се придава форма на малко хлебче. Това се повтаря и с останалото тесто.

Готовите хлебчета се редят в тава, която е застлана с хартия за печене. Редят се на разстояние едно от друго.Отгоре върху всяко хлебче с остър нож си правят по няколко разреза. Готовите хлебчета се оставят да втасат за около 30-тина минути. След това се помазват с жълтъка, вода и малко олио.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар