Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с портокалов див ориз и гриловани зеленчуци

Пиле с портокалов див ориз и гриловани зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пиле с портокалов див ориз и гриловани зеленчуци
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Не сте опитвали толкова вкусна и ароматна комбинация с пилешко месце и ориз"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 150 - 200 г
  • див ориз - 30 г
  • портокали - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • моркови - няколко резенчета
  • тиквички - 3 - 4 кръгчета
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най- напред в подсолена вода сваряваме дивия ориз. Отцеждаме и измиваме. Пилешкото филе се транжира на тънки пържолки, които се овкусяват със черен пипер и сол.

Пекат се в леко подмазан грил тиган със зехтин и от двете страни. Зеленчуците, нарязани по подходящ начин също се овкусяват леко и се гриловат до готовност.

Ябълката внимателно се издълбава от семките и се нарязва на дебели шайби, които се също минават през грил тигана за кратко, колкото да омекне леко.

Портокалът се обелва и нарязва на кубчета. Сотираме в тефлонов тиган с няколко капки зехтин и като се карамелизира прибавяме отцеденият от водата сварен ориз.

Овкусяваме съвсем леко със черен пипер и ако желаете мъничко сол, но моята цел беше оризът да е сладък на вкус.

Сглобете ястието в голяма основна чиния по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: