Хрупкави тиквички с пармезан

22/01/2017
Dianaот DianaЧирак 1x
"Това не е поредната рецепта за тиквички, а единствената, най-правилна и най-вкусна рецепта за хрупкави тиквички "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 617
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 2/3 ч.ч. настърган
  • хляб - 6 - 7 филии пресен бял
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се нарязват на много тънки кръгчета. Поръсват се със сол и се оставят да престоят около 20 мин., за да се отцеди водата, след което се подсушават добре с помощта на кухненска хартия. Овалват се в брашно.

С помощта на кухненски робот или блендер хлябът се смила на трохи. Смесва се с пармезана и се добавя щипка черен пипер.

Яйцата се разбиват добре. Набрашнените кръгчета тиквички се потапят в яйцата, овалват се в трохите и се пържат в силно загряло олио.

След пърженето се вадят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Хапнете си ги с любимия чеснов сос. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар