Тесто за пици, мекици, тутманик, кифлички, питки

22/01/2017
"Лесна рецепта за универсално тесто, което може да съхранявате в хладилник "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 583
  • Преглеждания за месеца892
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта разтварям в половината от прясното мляко. В купа към готовата мая прибавям останалото прясно мляко, кисело мляко, яйцето, олио, сол и сода бикарбонат.

Към готовата смес добавям пресятото брашно, всичко се бърка докато започне да се отделя от съда

Прехвърлям го на масата или набрашнена дъска и омесвам. Понякога отива и повече от килограм брашно. Оставям 1 час да втаса на топло.

От тестото можете да си направите: пици, мекици, питка, тутманик или кифлички, също така можете да го намажете с мазнина, поставяте в найлонов плик и съхранявате до 3-4 дни в хладилник.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

свежа маринова
Киселото мляко от колко грама е?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв