Маринован кефал в буркани

22/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6642575884
"Любимото мезе на морските вълци и червеното вино "
Приготвяне70 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 411
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кефал - 3 кг
  • вода - 10 части
  • сол - 1 част
  • черен пипер - по 4 - 5 зрънца на бурканче
  • оцет - ябълков
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кефала от вътрешностите. Махаме главите и опашките на рибите.

Измиваме рибите. Режем ги на парчета с дебелина около 1 пръст и 1/2. Слагаме ги дълбок съд на дъното. Смесваме 10 части вода и 1 част сол и заливаме. Измиваме си рибата с вода.

Слагаме рибата в съда. Саламурата трябва да я залива. Три пъти по равно за 12 часа се сменя саламурата. После 12 часа рибата я държим само в ябълков оцет, отново толкова, че да покрие рибата. Подсушаваме я добре в чиста кърпа. Трябва рибата да е суха.

Измиваме 6 буркана, като тези на снимката с вместимост 500 г. Редим парчетата риба едно до друго в бурканите. Прибавяме по 4-6 зърна на 1 бр. буркан. Слагаме олио в касерола на котлона да се запържи, трябва да пуши.

Дърпаме го. Оставяме олиото до поизстине. Поливаме в бурканите с олиото. Затваряме добре бурканите с капачки. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар