Пиле жулиен с гъби и сметана

22/01/2017
Emilia Krumova
отEmilia KrumovaЧирак3732301
"Обяд за ценителите на вкусните гозби с пилешко месце "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
68 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173 492
  • Преглеждания за месеца15673
  • Преглеждания за седмицата2161
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена68

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Всички продукти без гъбите нарежете на жулиени. В дълбок тиган Уок разтопете маслото. Запържете пилешкото филе подправено със сол и къри.

След това добавете чушката, гъбите нарязани на тънки филийки и пържете около три минути.

Към тях добавете краставичките и гответе още минута.

В друг тиган сложете зехтина и добавете топенето сирене и сметаната, разредете с малко топла вода, добавете подправките и разбърквайте внимателно около пет минути.

След това добавете тази смес в дълбокия тиган с пилето, разбъркайте до смесване на всички продукти.

Изсипете в йенска тенджера с капак и сложете във фурната за около петнадесет минути.

Сервирайте го топло, поръсено с магданоз и чаша бяло вино. Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Самира
Самира
07.10.2018 17:36
Рецептата е страхотна. Много ми допада .
0
0
6mudla
6mudla
07.03.2018 15:07
Много вкусно се получи! Дори без гъби и чушка (не обичаме :) ). Единствено следващия път ще направа малко повечко сос - вкусен е, и ще е малко по-сочно.
0
0
Десислава Гочева
Уникална е!!!! Цялото семейство си облизваше пръстите
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!