Кростини с боб по тоскански

24/01/2017
"Взимаме тази идея назаем от Италианската кухня, за да ви нагостим вкусно "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции22 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 ч.л. екстра върджин
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • чесън - 1 скилидка
  • боб - 1 консерва канелини (около 250 г)
  • крем фреш - 2 с.л. (или пълномаслена заквасена сметана)
  • мащерка - 1 с.л. накълцана прясна
  • багета - 1 тънка
  • домати - 3 бр., нарязани на тънки шайби
  • сол
  • черен пипер
  • ЗА УКРАСА
  • рукола - или стръкове пресни зелени подправки

Начин на приготвяне

1. Загрейте зехтина и запържете лука и чесъна за около 10 мин на слаб огън (докато омекнат), разбъркайте от време на време;

2. Намачкайте боба с преса за картофи или вилица. Отместете тигана с лука и чесъна от котлона, добавете боба, крема фреш и мащерката, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте;

3. Загрейте грила на висока температура. Нарежете багетата на 22 еднакви филийки с дебелина 1.5 см. и ги препечете от двете страни.

4. Намажете дебело всяка филийка с бобената смес, сложете отгоре парче домат и украсете с рукола или пресни зелени подправки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар