Агнешка дроб сърма

25/01/2011
Стойнето
отСтойнетоНовак
"Малки тайни Направете сос Бешамел с малко чесън и залейте всяка порция от тази лесна и вкусна дроб сарма "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 118
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто.

Приготвя се заливка от яйцата, киселото мляко и брашното. Залива се и се запича до зачервяване. Консумира се топла или поне затоплена.

подобни рецепти тук

5 14
4 6
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Dida Dimitrova
Dida Dimitrova
30.04.2017 12:02
Липсва ми САРМАТА в тази рецепта.По-скоро напомня на оризова мусака.За да говорим за САРМА трябва карантиено-оризовата смес да се завие в БУЛОТО на агнето и се свие на сарми.ТАКА ли е, или аз не разбирам смисълът на думата ''дроб-сарма'' ?
1
0
Гюляй Тахирова
Сготвих точно по рецептата и стана много вкусно!
1
0
Ели мариножа
Ели мариножа
17.04.2012 11:14
Тожаа е моята дроб сърма.Адски вкусна и лесна.Имам едно малко допълнение:Правя сос башамел с малко пресован 4есан и заливам всяка сервирана порция.Това е разли4ното.
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв