Ципура с цитрусова марината

23/01/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак443158
"Опитайте, обещаваме, че ще ви хареса поне колкото на нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо933
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме рибите. Почистваме и хубаво ги измиваме. Може да не обезкостяваме, защото ципурата е риба, която няма голям брой кости, затова е и много предпочитана. Осоляваме я добре. След това приготвяме маринатата.

Маринатата се състои от всички останали съставки в рецептата. Изстискваме сока от портокала и лимона. Добавяме солта, зехтина, черния пипер, девесила, мащерката и чесънчето на прах. Разбъркваме хубаво.

След това в намазнена тавичка слагаме рибите, в които добре втриваме от маринатата. Марината се втрива и отвътре.

Останалата марината я изсипваме в тавата при рибата. Слагаме в хладилника за около 1 час.

След това в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор слагаме рибата. Печем около 40 минути до готовност.

Може да сервирате с различен вид гарнитури. В случая просто добавих пържени картофи.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар