Копривени кюфтета

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Копривени кюфтета
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 4
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Перфектното бирено мезе вече си има ново име - копривени кюфтета"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 връзки прясна
  • яйца - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • джоджен - 1 стрък
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • пресен лук - 1 стрък
  • сирене - 200 г натрошено
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сол - 1 щипка
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите, обелват се и се намачкват. Бланшираме почистената коприва за 3 минути във вряща вода, изважда се и отцеждаме, нарязва се на ситно.

Добавяме яйцето, 1 с. л. брашно, сол на вкус, нарязан ситно лук, пресован чесън, нарязани листа пресен джоджен, натрошено сирене, сварените картофи и настърган кашкавал.

Сместа се оставя във фризера за 5 минути, изважда се и с мокри ръце се оформят кюфтенца. Всяко едно се овалва в брашно и пържим в загрято олио до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: