Пържено кисело зеле с боб

23/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак10
"Вкусна класическа гозба от Българската кухня, която ще ви накара да се влюбите в простите ястия "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 805
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 500 г зрял
  • кисело зеле - една зелка
  • зелев сок - 100 мл
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да се вари, като два пъти се сменя водата след завиране.

Киселото зеле се нарязва и се слага да ври със зелевия сок, когато омекне се смесва със сварения и отцеден от водата боб.

В тиган се налива олиото, обелва се лукът и се нарязва ситно, прибавя се към олиото и се запържва до златисто, тиганът се сваля от котлона и се прибавя червеният пипер, разбърква се и докато е горещо се полива върху зелето с боба, разбърква се.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар