Вегетарианска мусака с грах и царевица

22/01/2017
TaHkA
отTaHkAНовак612
"Изненадаааа - мусака, но за онези, които не хапват месце "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковът се нарязват на малки кубчета. Лукът също се нарязва на ситно.

Изсипва се в тава, добавят се сол и черен пипер на вкус и 2-3 листа дафинов лист.

Слага се олио и вода и се пъхат във фурната на 180 градуса докато се сварят картофите.

През това време се приготвя стандартна заливка за мусака - яйцето, киселото мляко и брашното се омесват докато стане на каша (или който както си я прави).

Към картофите се добавят оризът, граха и царевицата, долива се с още малко вода, за да не стана на каша оризът, и се залива със заливката за мусака.

Пече се до покафеняване на заливката.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар