Френски кроасани с масло

23/01/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Едни кроасани, които нямат нужда от реклама - само от изяждане "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 891
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг бяло
  • прясно мляко - 500 мл топло (или вода)
  • сол - 20 г
  • захар - 100 г кристал
  • суха мая - 1 пакетче за 1 кг брашно
  • масло - 250 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Фурната е загрята на 180 градуса. Приготвя се плоска тава покрита с хартия за печене. Работи се изцяло с миксер с бъркалките за тесто.

В купата на миксера или ръчен такъв се изсипва брашното, сухата мая и солта. Включва се на ниска скорост, за да се размесят продуктите. Постепенно се добавя и топлото прясно мляко при непрекъснато разбъркване. Оформя се топка тесто, изважда се от купата леко се премесва и се покрива само за 20-30 минути, колкото да се отпусне. Разточва се на правоъгълни с точилка с дебелина около 0.5 см.

Маслото се дели на две части. Кората се намазва с част от половината от едната част масло и се прегъва на две. Отново се намазва и отново се прегъва. Това се повтаря докато се образува кубче. Завива се с фолио и се оставя във фризер за 30 мин да се охлади.

Охладеното тесто отново се разточва на правоъгълник, дълга лента, и се намазва с останалата част от маслото, като се пресмята маслото за всяка прегъната част докато се образува кубче. Завива се във фолио и се поставя във фризер за 30 мин.

След като се извади и е добре охладено, тестото е готово за направата на кроасани. Разточва се на дълга по-широка лента, като разточването е само напред и назад. Нарязва се на еднакви триъгълници 20/10 см и се навиват кроасаните, ката по време на завиването им леко се изтегля тестото с ръце по дължина.

Оформените кифлички се нареждат в тавата и се оставят да втасат за около 30-40 мин. Намазват се с яйце предварително леко разбито.

Пече на 180 градуса за около 20-25 мин.

Източник: Йоли

Забележка: Количеството на брашното е голямо и е по-добре по време на работа да се раздели на две равни части тестото и всяка единично да се работи.

При тези кроасани няма шест пъти разточване, както е в оригиналната рецепта, която съм пуснала преди време, това е една лесна, бърза и опростена рецепта, и с превъзходен вкус на френски кроасан. Тук, в тази рецепта, втасването е само веднъж. Количеството на продуктите може да се раздели наполовина.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Keti Petrova
Keti Petrova
23.01.2018 08:51
Трудна работа е това с тестото. ....ще ги правя докато ми се получи нещо прилично ☺ Искам да се науча, точно защото са без консерванти, да си храня детенцето.
0
0
Keti Petrova
Keti Petrova
22.01.2018 17:54
Аз търсих точно рецепта за френски кроасани и гледах видеото... изобщо не ми се получиха ...нито френски, нито лесни... станаха ужасни на вкус. Тестото не бухна грам... даже се разпадаше, а го месих не само с мшина и на ръце. Не се изпекоха добре, вътре станаха глетави.... с една дума Отвратителни.
0
0
marcheva14
marcheva14
22.01.2018 19:02
Кети Петрова, здравей! Рецептата я пуснах с идеята, че това са лесни и бързи кроасани и те са точно такива, бързи и лесни. Разточването на тестото е сведено до минимум, докато в оригиналната рецепта, която също съм пуснала заедно със снимка разточването е 6 пъти, което отнема много време и е трудоемко. Тези кроасани съм ги работи изцяло като замесване, е в стоящ миксер, а след това се разтова на ръце, с точилка. Нямам представа защо не са се получили при теб, те са елементарни, освен ако не си охлаждала достатъчно тестото, все пак то е на остовата на масло и ако е така те няма да се получат. Можеш да погледнеш, при добро желание, как се работи истински френски кроасан, погледни рецептата, може и да се ориентираш и това ще ти е в помощ. Не може аз да ги приготвя , а ти не, това е невъзможно. Пробвай и трябва да знаеш, че в началото изобщо не можех да схвана точно как се работят, но с времето се научих, лесно е.
0
0
marcheva14
marcheva14
10.05.2017 00:28
Този пък Администратор, какви хубави, красиви кроасани е спретнал. Чудесни са станали, пухкави!
Видеото което е прибавено е много добро, с приятно музикално оформление. Стана ми едно ... хубаво, с усмивка на лицето!!! Поздрав!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв