Кървавица от село Злато Поле

23/01/2017
"Далеч стигнахме, за да ви донесем от тази кървавица, но си струваше. Опитайте и дайте един лайк за майстора "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински черен дроб - 1/3 бр.
  • бял дроб - 1 бр.
  • сърце - 1 бр.
  • бъбреци - 2 бр.
  • свинско месо - 500 - 600 г по - мазно
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва.

Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине.

След това се пълнят червата, като се слага малко от сместа и малко вода и така докато се напълни.

След като приключим с пълненето, на дъното на тенджерата слагаме няколко празни черва и редим пълните.

Доливаме с вода и оставяме за 60 минути на много слаб котлон. След като са сварени ги запичаме във фурна на 250°С до зачервяване.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар