Шоколадов сладкиш с портокали

23/01/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Едно кулинарно вълшебство, на което изобщо няма да се опитаме да устоим "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в блендер бисквитите и бадемите да станат на трохи. Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го оставете да се охлади.

Разтопете кравето масло и с него намажете форма за печене на сладкиша и я поставете във хладилник да се охлади формата.

Останалото масло разбийте със захарта до пяна. Добавете настърганата кора от 1 портокал и яйцата едно по едно.

След това добавете и смлените на трохи бадеми, бисквити и какаото и продължете да разбърквате до хомогенна смес. Накрая добавете и шоколада, разбъркайте и поставете във формата за печене.

Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна около 35-40 минути.

Изцедете сока от двата портокала. След като се изпече и охлади, сладкишът се нарязва на парчета и се сиропира със сока от двата портокала.

Украсих, като изрязах от портокаловите кори с формички звезди. Те не се консумират, направих го за ефект, моя импровизаия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар