Шоколадов чийзкейк с фъстъчено масло

23/01/2017
Нелиот НелиНовак
"Надяваме се да сте на диета, за да изядем и вашето парче "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 065
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите в блендер или ако не разполагате с такъв ги сложете в найлонов плик и ги натрошете с точилка.

Към натрошените бисквити добавете разтопеното масло и разбъркайте до получаване смес с консистенцията на мокър пясък.

Така получената смес сложете в тавичка (ако имате с отделящо се дъно - моята е 23см), разпределете я равномерно и притиснете добре с лъжица, за да получите блата за чийзкейка. Приберете го в хладилника да се охлади докато приготвяте крема.

В дълбока купа изсипете крема сиренето и разбъркайте, за да се отпусне, след което добавете 1 ч.ч. пудра захар и ванилията и отново разбъркайте.

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата и го добавете към крема сиренето. Разбърквайте до получаване на еднородна смес, след което намажете бисквитения блат и отново приберете в хладилника.

В купа смесете разтопеното фъстъчено масло и 1 ч.ч. пудра захар и залейте чийзкейка с получената смес. Загладете добре с нож или шпатула и оставете в хладилника за 3-4 часа да стегне.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кони
Кони
24.01.2017 10:31
Благодаря за рецептата, Нели! Приятелят ми много обича чийзкейк и реших да направя този, и двамата се влюбихме в него. Определено ще го правя често :-)
1
0
Искра
Искра
24.01.2017 09:40
Здравейте! Правила съм чийзкейк, но с желатин. Без него пак ли се получава ? :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв