Телешко соте

23/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Невероятно крехко и ароматно телешко соте си търси свежа гарнитура за компания - може и само за един неангажиращ обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 049
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава и се нарязва на тънки ивици. Овалваме ги в брашно и ги изпържваме в предварително загрята мазнина, докато порозовеят.

Изваждаме месото върху кухненска хартия, за да може част от мазнината да попие.

В същата мазнина запържваме нарязания на ситно лук, чесън (нарязан на филийки).

Щом добият златист цвят, прибавяме доматеното пюре, разбито с малко вода. Слагаме и месото и наливаме 2 ч.ч. топла вода.

Посоляваме и оставяме да ври на умерен котлон около 40 минути (докато остане почти на мазнина). Подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар