Телешко руло с плънка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Телешко руло с плънка1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Уникално телешко, което да поднесете при специален повод"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г смляно
  • хляб - 3 филии
  • яйца - 2 бр. сурови
  • яйца - 2 бр. сварени
  • кромид лук - 1 глава
  • магданоз
  • стерилизирани гъби - 1 малък буркан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме хляба във вода и като омекне, го изстискваме добре.

Смесваме месото, хляба, ситно нарязания лук, магданоза, суровите яйца, черния и червения пипер и сол. Всичко се омесва много добре и се оставя да престои в хладилника за 1 час.

След като го извадим, го разстиламе върху мокра кърпа с дебелина 2 см.

Нарязваме гъбите и ги смесваме с нарязаните на малки парчета сварени яйца.

Нареждаме ги в единия край по дължината. Внимателно навиваме месото на руло.

Слагаме рулото в подходящ съд, предварително намазан с олио, поръсваме го с галета и го заливаме с малко олио.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, за да хване хубава коричка.

След това намаляваме фурната и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: