Торта Портокалова свежест

23/01/2017
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач20767361
"Нямате нужда от повод, за да приготвите тази торта - трябва ви само вдъхновение "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • олио - 1/3 ч ч.
  • портокали - сока и кората на един портокал
  • брашно - 2 ч. ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ЗА СИРОПА
  • портокалов сок - 1 ч ч
  • захар - 1 ч ч
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 3 с. л.
  • портокали - сока и кората на 1 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, олиото, сока и кората на портокала. Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути. Сиропът се приготвя като в тенджерка се смесват портокаловия сок и захарта.

Сместа завира, оставя се да ври 3-5 минути и се отстранява от огъня. Глазурата се приготвя като заквасената сметана се разбива с пудрата захар, сока и кората на портокала.

Охладения блат се дупчи с вилица, залива се със сиропа и се покрива с глазурата. Украсява се с резенчета портокал. Охлажда се за няколко часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар