Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Пролетни шницели с коприва

Пролетни шницели с коприва

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Пролетни шницели с коприва1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Дузина зелени шницели са били забелязани в компанията на две бири, повече за ужасяващата история, четете в рецептата"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • спанак - 500 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака, копривата и магданоза. Слагаме ги в тенджера и ги заливаме с вряла вода. Оставяме ги да заврат. Отцеждат се и ги нарязваме на ситно.

Към тях прибавяме солта, сиренето, брашното и разбитите яйца. Бъркаме, докато стане хомогенна смес. В тиган сгорещяваме олио.

С лъжица гребваме от сместа и пускаме в горещото олио, като с лъжицата ги дооформяме и притискаме леко, за да станат плоски.

Внимаваме да не се опръскаме. Пържат се до зачервяване.

Могат да се поднесат със зелена салата и млечен дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: