Домашен лучник

23/01/2017
Silvia
отSilviaНовак141
"Възползвайте се от щедрите дарове на пролетта и пригответе вкусен домашен лучник "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 915
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса.

През това време приготвяме плънката: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина. Слагаме подправките и оставяме да изстине.

След като втаса тестото, разделяме го на три части. Едната част разточваме на кора малко по-голяма от тавата, намазваме с плънката отгоре, слагаме друга разточена кора пак слагаме от плънката.

Най-отгоре слагаме кора и я намазваме с мазнина, малко червен пипер и съвсем малко от плънката, оставаме малко да отпочине за 20 мин.

Нарязваме на триъгълници, преди да сложим във фурната, слагаме да се пече във фурната на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар