Негърче

23/01/2017
"Един сладкиш, който си е заслужил репутацията на страхотна вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 762
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - половин ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • За глазурата
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаване на бял крем пухкав.

Добавете олиото и киселото мляко, като предварително сте угасили содата в него. Разбъркайте добре и накрая прибавяте брашното. Разбъркайте с шпатула, докато поеме брашното.

Готовата смес изсипете в тава или кексова форма, която предварително сте намазнили и набрашнили. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

За глазурата:
Сложете всички продукти в малка тенджера и оставете да заври. Достатъчно е да се смесят продуктите и да се разтопи захарта.

След като е готова глазурата, докато е още топла, залейте изстиналия сладкиш.

По желание може да украсите отгоре с ягоди и топка сладолед или с други продукти и плодове по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар