Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Винен сладкиш с шоколадов ганаш

Винен сладкиш с шоколадов ганаш

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Винен сладкиш с шоколадов ганаш
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14 парчета
"Изтънчено и много вкусно, защото искаме да ви предложим само най-доброто"

Необходими Продукти

  • За блата
  • масло - 85 г на стайна температура
  • пудра захар - 115 г кафява
  • захар - 55 г кристална
  • яйца - 2 малки
  • червено вино - 150 мл (без значение какво)
  • бира - 25 мл
  • ванилия - 1 на прах
  • брашно - 135 г
  • какао - 40 г
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • За ганаша
  • черен шоколад - 70 г
  • сметана - 60 мл сладкарска/готварска (ако е неподсладена, слагаме 10 - 15 г захар)
  • ягоди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160°С. Покрийте формичка с хартия за печене или я намаслете и набрашнете.

В голяма купа разбийте с миксер маслото и двата вида захар, докато станат на хубав и пухкав крем.

Прибавете яйцата и разбийте добре. След това сложете виното, бирата и ванилията и продължете да разбивате.

Пресейте брашното, какаото, содата, солта и бакпулвера в купата. С миксер разбийте, докато горе долу 3/4 от сместа се е усвоила и останалото разбъркайте внимателно с шпатула.

Изсипете сместа в тавичката и печете 25-30 минути, докато клечка за зъби излиза суха. Повърхността трябва да е лъскава и гладка. Оставете за 10 минути да се охлади в тавичката, прехвърлете на решетка и се залейте с шоколадовия ганаш.

За ганажа:

В стъклен съд начупваме шоколада.

Слагаме сметаната да заври и я изсипваме върху шоколада. Разбъркваме лекичко, докато се получи гладка и лъскава смес. Изсипваме я върху сладкиша и украсяваме с ягодите.

Оставяме за няколко часа на стайна температура или прибираме в хладилник, за да се стегне по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: