Зеленчукова лазаня

02/02/2017
"Нали знаете, колкото повече се въртите в кухнята, толкова по-вкусна става лазанята "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 301
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на шайби, посолете ги и оставете да престоят така, за да си пуснат горчилката. След това ги измийте и подсушете.

Подредете ги в тава върху хартия за печене, намажете със зехтин и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Нарежете почистените моркови, лук, чесън и гъби. Запържете ги в оставащия зехтин за около 5 минути, след това добавете босилека, доматите, захарта, чубрицата, сол, черен пипер и бульона.

Оставете да умерен котлон около 15-тина минути. На дъното на тава сложете от доматения сос, отгоре разпределете кори за лазаня, следва отново доматен сос, печени патладжани, гъби и моркови, мащерка и след това натрошено сирене.

Залейте с част от сметаната и редувайте така до изчерпване на продуктите. Завършете лазанята само с кори, които са покрити с доматен сос.

Печете лазанята в загрята на 190 градуса фурна за около 30-40 минути, като 10 минути преди да я извадите, трябва да я поръсите с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар