Кюфтета в мед

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931517021
Кюфтета в мед1 / 2
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сега вече знаете какво означава, когато някой каже Сладки кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • галета - 1 ч.ч
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 гл.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 1 с.л
  • скилидки чесън - 3 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • кетчуп - 3/4 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в голяма купа. Смесете галетата с прясното мляко и изчакайте да набъбне хубаво.

Нарежете лукa на ситно и го прибавете към каймата, както и 2 яйца, сол, черен пипер и галетата с млякото. Умесете много хубаво.

Вземете тава и в нея сложете алуминиево фолио и направете малки топки от каймата.

Загрейте предварително фурната на 200 градуса и сложете да се пекат за 15 мин.

През това време подгответе соса.

В тиган разтопете маслото и добавете ситно нарязания чесън и след 1 мин - мед, кетчупа и соевият сос оставете на слаб огън за 5 мин.

Прибавете кюфтетата и разбъркайте хубаво, като внимавате да не ги надробите.

Покрийте с капак и оставете да се готви 20 мин.

Сервирайте с гарнитура по ваше желание - ние предимно слагаме варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: