Пилешки късчета с див ориз, зеленчуци и яйце

23/01/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28112918561
"Препоръчано за обяд Пилешки късчета с див ориз и вкусна гарнитура "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • тиквичка - 1/2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • див ориз - 30 г (предварително сварен, измит и отцеден)
  • черен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сусам - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на малки хапки и запържваме леко в тефлонов тиган със зехтина.

Когато побелее месото, прибавяме нарязаните на много тънки жулиени морков и тиквичка заедно с накълцаната скилидка чесън. Овкусяваме с черен пипер и хималайска сол.

Когато месото се изпържи до готовност и зеленчуците омекнат, прибавяме добре отцедения сварен див ориз и яйцето. Разбъркваме, поръсваме със сусама, пържим още малко и сервираме.

Препоръчвам да гарнирате ястието с извара, полята с магданозено песто и чесън.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар