Пиле с ориз в гювечета

23/01/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Това е - всеки да се знае гювечето и да не бърка в чуждото "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си необходимите продукти, като за целта ситно нарязвате лука, моркова настъргвате на едро ренде, пресните пилешки гърди нарязвате на малки ивици и измивате ориза. С подправката за пиле обтрийте добре месото.

В тиган наливате олиото и добавяте пилешкото месо. Запържвате за няколко минути от всички страни.

Прибавяте лука и моркова, разбъркайте и оставяте да къкри, докато омекне зеленчукът.

Разпределяте задушеното пилешко в гювечетата. Във всяко поставяте по 3 с.л. от ориза и по равни части от маслото. Посолявате на вкус и доливате с вряла вода, която да е 1 1/2 см над нивото на ориза.

Затваряте капачетата на гювечетата и поставяте в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25- минутиподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар