Пиле с ориз в гювечета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Пиле с ориз в гювечета
Снимка: Мария Симова
2 / 5
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Това е - всеки да се знае гювечето и да не бърка в чуждото"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 парче стар
  • ориз - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • подправка за пиле - на вкус
  • краве масло - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте си необходимите продукти, като за целта ситно нарязвате лука, моркова настъргвате на едро ренде, пресните пилешки гърди нарязвате на малки ивици и измивате ориза. С подправката за пиле обтрийте добре месото.

В тиган наливате олиото и добавяте пилешкото месо. Запържвате за няколко минути от всички страни.

Прибавяте лука и моркова, разбъркайте и оставяте да къкри, докато омекне зеленчукът.

Разпределяте задушеното пилешко в гювечетата. Във всяко поставяте по 3 с.л. от ориза и по равни части от маслото. Посолявате на вкус и доливате с вряла вода, която да е 1 1/2 см над нивото на ориза.

Затваряте капачетата на гювечетата и поставяте в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25- минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: