Свинско с гъби и зеленчуци

Свинско с гъби и зеленчуци
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Това свинско изисква хубаво червено вино и приятна компания"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (рибица)
  • гъби - 10 бр. печурки пресни
  • лук - 3 глави кромид
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • бял пипер
  • магданоз
  • картофено пюре - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на кубчета, лука - на полумесци, гъбите на филийки, чушките на жулиени.

В уок тиган или тенджера сложете свинското, добавете малко олио и сол, сложете на огъня и гответе за около 20 мин под капак, като бъркате от време на време, за да не загори, след това добавете кромида, налейте малко вода и оставете за още 10 мин, след това добавете и гъбите, накрая прибавете чушките, подправките, налейте виното и ако е необходимо - още малко вода.

Гответе още 5 мин и свалете от огъня, поръсете ястието с пресен магданоз, по желание сервирайте с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: