Ориз с диви печурки

24/01/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Както биха казали ценителите на гъбите - ястие, за което си струва да умреш "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • дългозърнест ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 100 г
  • грах - 100 г
  • морков - 1 бр.
  • диви печурки 400 г
  • бяло вино - 50 мл
  • сусамово олио
  • черен пипер
  • бял пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган запържете сусамовото олио и прибавете гъбите, предварително почистени и измити, но цели.

След като се запържат, добавете и ориза. Прибавете виното и 3 чаши вода, след тях - замразените грах и царевица и нарязания на кубчета морков.

След като започне да завира водата, прибавете и подправките. Когато оризът попие всичката течност, го проверете дали е сварен и ако има нужда, добавете още вода.

Накрая овкусете със соев сос, разбъркайте и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар