Сиропиран сладкиш

24/01/2017
Гергана
отГерганаНовак10719
"Сиропирано вълшебство за всички, които не се страхуват за фигурата си и с удоволствие хапват десерти "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 483
  • Преглеждания за месеца279
  • Преглеждания за седмицата177
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • прясно пляко - 1 к.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1
  • за сирпиране
  • компот - 1 от праскови или какъвто имате
  • за заливка
  • масло
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото, брашното с бакпулвера и прясното мляко. Поставяме сместа в тавичка с хартия и печем на 180 градуса отдолу за 40 мин, след това пускаме отгоре за 7-8 мин.

Готовия блат разрязваме на 2 части. Всяка част напояваме със сока от компота, по средата на двата блата поставяме и нарязаните от компота плодове.

Горния блат намазах с разтопен шоколад с малко масло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар