Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Телешки филета с бяло вино

Телешки филета с бяло вино

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Телешки филета с бяло вино1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Специалитет на деня Телешки филенца с бяло вино"

Необходими Продукти

  • телешки филета - 4 бр. с дебелина около 2 см
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лимон - 1/4 изцеден
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се поръсват с черен пипер и сол, след което се овалват в брашно и се изпържват от двете страни в 75 г от маслото.

Прибавяме виното и 50 мл вода. Намаляваме огъня и оставяме ястието да се вари, докато течността се изпари.

От време на време обръщаме месото. Когато ястието е почти готово, се прибавя чесънът, нарязан на филийки, останалото масло и сока от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: