Пиле по овчарски

14/03/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Как да не му се прииска на човек да отиде да живее на село - вижте само овчарите с какви вкусотии се гощават "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 222
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле
  • мазнина - 140 мл
  • лук - 4 глави, на филийки
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 броя
  • вода - гореща
  • черен пипер - няколко зърна
  • чубрица - 1 ч.л.
  • пипер - 1 - 2 лютиви, по желание
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го порционирайте. Загрейте мазнината в тиган и запържете равномерно месото заедно с нарязани на тънки филийки лук. Добавете сол и червен пипер, след което добавете настърганите на ренде домати.

Щом сокът от доматите изври, долейте малко гореща вода, добавете зърна черен пипер, чубрица и накълцаните люти пиперки по желание. Оставете ястието да къкри на умерен огън, като доливате на 2-3 пъти вода.

Когато месото е почити готово, сгъстете соса с размитото брашно. Доварете ястието, докато остане на мазнина и поднесете с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар