Тирамису със сметана

24/01/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Казахме само да опитате, а не да го излапате цялото "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 779
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето се разбива с пудрата захар, като количеството ѝ варира според Вашия вкус.

Двата вида сметана се разбиват поотделно. Смесват се, като внимателно разбърквате - стараете се сместа да е пухкава. Прибавете маскарпонето - разбийте, колкото да се хомогенизира сместа.

Пригответе кафето, смесете го с избрания ром и оставете да се охлади.

Пристъпваме към сглобяване на сладкиша. Изберете подходяща форма, така че бишкотите да Ви стигнат за три реда, а крема - за измазване отгоре и отстрани.

Редувате напоени бишкоти и крем. Завършвате с крем, през сито поръсвате обилно с какао.

Поднасяте с хубаво кафе и се наслаждавате на освежаващата вкусотия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар