Пълнен патладжан

24/01/2017
Silvia
отSilviaНовак141
"Страхотно предложение за обяд, от което могат да се възползват дори заклети вегани и вегетарианци "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 850
  • Преглеждания за месеца1527
  • Преглеждания за седмицата403
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме патладжаните, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете.

Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязания морков, щом омекнат добавете нарязаните пиперки и издълбаната част от патладжана.

Долейте малко топла вода и задушаваме, като добавите дафиновия лист, черния пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати. Готви се до готовност.

В тавичка подреждаме патладжаните и ги пълним със сместа, заливаме с 2 ч.ч. вода и се пече на 220 градуса до готовност на патладжана.

Поднася се с лимон или по желание каквото на вас ви харесва - аз гарнирах с картофено пюре.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар