Дебелки

23/01/2017
"Не бойте се, това се отнася само за онези, които изядат цялата тава "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 779
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шупваме содата в киселото мляко и заедно с брашното и 8 с.л. от олиото. Замесваме меко тесто.

Разделяме го на две и разточваме две кори (1.5-2см.). Намазваме едната кора с маслото, наръсваме с натрошеното сирене и покриваме с втората кора.

Навиваме го на руло и оставяме половин час да почине. След това нарязваме на филийки (3 см) и без да го мачкаме, само леко ги разтегляме настрани.

Готовите Дебелки пържим в сгорещено олио до златисто.

Имайте предвид, че отпускат мазнина и не е необходимо много олио за извършването им.

Ако не си падате по пърженото, можете да ги запечете на в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Паулина Стоянова
Стана с уникален вкус, само че аз добавих и суха мая.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв