Торта Кокос и шоколад

25/01/2017
"Нежна торта, която да моделирате по собствен вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за блата
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 20 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • за крема
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • заквасена сметана - 500 г
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • бял шоколад - 150 г
  • захарен сироп
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - за гарниране
  • за декорация
  • бял шоколад - 150 г
  • глюкоза - 40 г
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, захарта, солта, ваниловата захар и бакпулвера. Добавете прясното мляко, олиото и разтопеното масло. Прибавете жълтъците един по един към сместа, като бъркате непрекъснато до поемането им.

Разбийте белтъците на сняг, като прибавите щипка сол с помощта на миксер и внимателно ги прибавете към сместа. Разбъркайте до еднородност.

Разделете сместа на две части и изпечете два блата в загрята фурна до 180 градуса до готовност.

Ако формата не е с незалепващо дъно, то изрежете кръг от домакинска хартия и застелете дъното. Охладете блатовете.

Сварете захарен сироп и сиропирайте блатовете. Разбийте течната сметана с помощта на миксер на гъст крем. Разбийте и заквасената сметана. Смесете двете части и разбъркайте до хомогенност. Прибавете разтопения шоколад на водна баня и кокосовите стърготини. С готовия крем слепете и оформете тортата. Поръсете обилно с кокос.

Разтопете останалия шоколад на водна баня. Отстранете съда от котлона.Добавете глюкозата. Разбъркайте и охладете шоколадовото тесто, като го сложите в найлонов плик.

Ако искате да оцветите в различен цвят от бялото, то прибавете сладкарската боя в шоколада, преди да добавите глюкозата и омесете. Моделирайте рози и сърца. Декорирайте тортата.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар